Mijn haat-liefde relatie met sporten

Mensen die mij een beetje kennen of mij al een tijdje volgen op Instagram, weten dat ik soms een heel fanatiek sporter kan zijn. Er zijn periodes waarin ik 4 keer per week in de sportschool te vinden ben, maar het is ook prima mogelijk dat je mij daar vervolgens 2 maanden niet ziet. Ik heb een haat-liefde relatie met sporten.

In februari 2018 ging na lange tijd de knop in mijn hoofd weer eens om: het werd echt weer tijd om te gaan sporten. Ongeveer 4 maanden lang (tot de zomervakantie) ging ik zo’n 3 à 4 keer per week naar de sportschool. Waarom deed ik dat? Ik wilde graag iets strakker in mijn vel zitten voordat ik op vakantie ging en vond het daarnaast fijn om even lekker te zweten en mijn hoofd leeg te maken. Na een paar weken voelde ik me al een stuk energieker en na een paar maanden was ik 10 kilo lichter.

Na de zomervakantie besloot ik van sportschool te switchen en ging ik bij Boukesport in Reusel aan de slag. De eerste paar weken gingen lekker, maar al snel maakte het sporten plaats voor veel andere leuke bezigheden. Ik wilde zo veel dingen tegelijk (alles rondom de shows van Nova regelen, full-time student zijn, veel werken, actief zijn bij de studievereniging, repeteren voor optredens etc.) en er werd zo veel van mij verwacht, dat sporten een van de eerste dingen was die ik schrapte uit mijn planning. Ik vond het gewoon even iets belangrijker om al die andere dingen goed te doen. Achteraf gezien denk ik: had ik maar iets beter voor mezelf gezorgd. Aan de andere kant hebben die andere bezigheden me wel een mooi einde van 2018 bezorgd. Kortom: wat heb ik hiervan geleerd? Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk doen en het is daarom belangrijk om prioriteiten te stellen. En heel belangrijk: vergeet jezelf niet!

Voor nu staat sporten weer iets hoger op mijn To-Do-lijstje. Vanochtend heb ik een gesprek gehad met mijn coach waarin we mijn doelen voor de komende tijd hebben besproken. De drukte rondom school, muziek, werk etc. zal ook de komende tijd nog blijven. Toch wil ik graag wat fitter worden en proberen om twee keer in de week te gaan sporten. Ik hoop op die manier ook wat meer energie te krijgen voor alle 100 andere dingen die ik doe. Het begin is vandaag in ieder geval gemaakt!

Wat zijn jouw redenen om te sporten?

Liefs,

FAB

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s