Back in town: ready for 2020!

Hoi lieve lezers! Inmiddels ben ik terug in Nederland na vijf maanden studeren in de Verenigde Staten. Het was een groot avontuur waar ik met heel veel plezier op terugkijk. In deze blogpost deel ik mijn favoriete momenten van dit tweede deel van 2019 en blik ik met een aantal doelen voor 2020 vooruit!

Mijn semester in het buitenland had ik voor geen goud willen missen. De voorbereidingen kostten ontzettend veel tijd (en geduld), maar ik zou het zo opnieuw doen als ik de kans kreeg. Je leert er zo veel van: hoe je om moet gaan met culturele verschillen, hoe het is om met iemand uit een ander land een kamer te delen, hoe de manier van universitair onderwijs verschilt met die in Nederland, hoe je voor jezelf moet zorgen en alles zelf moet regelen. Aangezien ik nog nooit in Amerika was geweest, nog nooit een kamer had hoeven delen en ik zelfs nooit mijn eigen was hoefde te doen, heb ik heel wat dingen van deze tijd opgestoken. Naast het feit dat het heel leerzaam was en ik een stuk zelfstandiger ben geworden, was het natuurlijk ook super leuk om zo veel nieuwe mensen van over de hele wereld te leren kennen en de Amerikaanse college culture zelf te ervaren (in plaats van in films te zien).

Residence Halls
Mijn eigen mini hoekje in onze dorm

Ik zei het in een van mijn vorige blogs al, maar een van de dingen die me zeker bij zal blijven aan Amerika zijn de college sportwedstrijden. Het was elke keer zo’n happening. Of het nu een American Football game was, een volleybalwedstrijd of een basketbalwedstrijd: steeds heerste er een enorm ”Wolfpack-gevoel”. Veel mensen vroegen mij wat Wolfpack betekent; dat is de bijnaam voor NC State’s sportteams en alles wat daar bij komt kijken. Denk aan de mascottes (Mr. & Mrs. Wuf), de marching band, the cheerleaders, dansers, de rode kleur, en de duizenden Wolfpack fans. Ik vond het fantastisch.

GO PACK!
RUGBY 🏉
FRIENDS ❤️
American Football 🏈
Wolfpack Basketball 🏀

Misschien hebben jullie niet veel over school voorbij zien komen, maar ik heb zeker mijn best gedaan daar. De colleges waren compleet anders dan in Tilburg, maar het was heel leuk om het eens op een andere manier te ervaren. College in Amerika is veel praktischer, ik denk vergelijkbaar met het HBO hier in Nederland. Voor vier van de vijf vakken die ik volgde was discussion leadership erg belangrijk en moest ik regelmatig presentaties geven. Daarnaast heb ik voor geen van de vijf vakken een eindtentamen gemaakt, maar juist praktische opdrachten gedaan zoals het maken van portfolios, een website en een podcast. Ik vond het heel leuk om erachter te komen hoe ik mijn kennis over communicatie in de praktijk kon brengen.

Soms was het even doorbijten…

Waar ik het meest dankbaar voor ben zijn alle fantastische mensen die ik het afgelopen half jaar heb leren kennen. In het begin was het even zoeken met wie je de beste klik had, maar uiteindelijk heb ik een aantal vrienden voor het leven aan deze exchange overgehouden. Ze komen uit alle hoeken van de wereld (Amerika, Engeland, Zweden, Zuid-Afrika, Australië en uiteraard Nederland), dus genoeg plekken om in de toekomst te bezoeken 😉 Ik heb super veel van deze mensen mogen leren en zonder hen was het een heel andere ervaring geweest.

Twinnies ❤️
Mojito girls 💛 | 3 Dutchies, 2 Swedes, 2 Brits and 1 American
Sweet Carolina 🧡
Roadtrip to the mountains
Een twee drie
Tailgate 🍻
My South African bros 🇿🇦
Julie aka Dora 💜
Chicago friends ❤️

Precies een jaar geleden ben ik deze blog begonnen omdat het een van mijn goede voornemens voor 2018 was. Ik wilde al zó lang een eigen stukje internet waar ik alle dingen die ik leuk vind op kon delen, en daarom besloot ik deze blog op 31 december 2018 online te gooien. Inmiddels heb ik 20 posts geschreven – helaas alleen nog maar in het Nederlands – en ik hoop in 2020 te blijven schrijven, misschien ook in het Engels. Naast het bloggen is een van mijn doelen voor 2020 om iets met video te gaan doen. In welke vorm weet ik nog niet (in ieder geval niet vloggen haha), maar ik heb altijd al beter willen worden in video editing en ik wil daar dan ook tijd voor maken. Als je leuke video ideeën hebt, laat het me dan zeker weten!

Verder wil ik in 2020 iets voor het goede doel doen. Ik denk erover om ergens in het begin van het jaar mijn haren te doneren aan stichting Haarwensen. Deze stichting heeft al ruim 1500 kinderen blij gemaakt met een haarwerk en van mij mogen dat er nog veel meer worden. Aangezien je minimaal 30 centimeter moet doneren, wacht ik nog heel even tot mijn haar op de juiste lengte is!

Ten slotte hoop ik in 2020 mijn bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan Tilburg University af te ronden. Hierna ga ik waarschijnlijk een master op het gebied van communicatie doen. Welke master en waar is nog een groot vraagteken. Misschien vind ik iets leuks in Nederland, misschien ga ik de uitdaging in het buitenland wel weer aan. We shall see!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn einde van 2019 en een goed begin van 2020! Hopelijk blijven jullie mijn blog in het nieuwe jaar volgen!

Liefs,

FAB.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s